Et hektisk foreningsår, men mye å glede seg over

I skrivende stund er det tid for de årlige generalforsamlinger i lokalforeningene, og jeg har latt meg fortelle at det har vært varierende interesse for sentrale politiske saker. Dette kan vi ta som et tegn på lite engasjement, eller på at medlemmene er fornøyd med den linjen som hovedstyret, fagnemnd og sekretariat følger. 2008 har vært et hektisk år for oss som sitter i sentrale verv, med mange store saker. Sekretariatet har fått stadig flere henvendelser med anmodning om bistand i viktige og for så vidt mindre viktige saker. Og vi har vist at vår forening stiller opp og yter bistand til medlemmene når vi blir bedt om det. Så er det sikkert eksempler på at vi ikke alltid er like fornøyde med utfallet i alle saker. Men vi bryr oss, og vi forsøker alltid å hjelpe etter beste evne. Noe av det jeg vil huske best fra dette året, er de mange tilbakemeldingene om god bistand fra sekretariatet.

En sentral begivenhet til er at vi har fått ny redaktør. Fra neste år en gang heter redaktøren Ellen Beate Dyvi, og jeg vil benytte anledningen til å gratulere henne og ønske lykke til med dette viktige arbeidet. Tidende har en svært sentral posisjon for oss – både faglig og organisasjonsmessig.

Overgangen til Norsk pasientskadeerstatning, NPE, har lagt beslag på mye kapasitet, det samme kan vi si om prosjektet med elektronisk kommunikasjon i tannhelsetjenesten og et gryende arbeid med praksisnær, klinisk forskning. Slik kunne jeg nevnt saker i fleng som det har vært arbeidet med. NTF har engasjert seg, og det koster. På fallrepet av et slikt aktivt år vil jeg gi uttrykk for håp om at medlemmene synes de får valuta for den kontingenten de betaler.

Vår organisasjon kan lett komme i klem mellom ulike interesser. Ofte vil det være vanskelig å gjøre fornuftige avveininger mellom ulike interesser. I løpet av høsten har vi fått flere hyggelige hilsener fra ulike hold som gir ros til NTF for den innsatsen som er gjort. Vi har engasjert oss og vi har gjort seriøse forsøk på å bidra på en konstruktiv måte, slik at NTF for tiden nyter stor tillit både i det politiske og det helsebyråkratiske miljøet. Det burde derfor ligge godt til rette for videre samarbeid også i det kommende året.

NTFs landsmøte ble i år besøkt av flere enn noen gang, og alle meldinger som har tilflytt meg er positive. Det ble et godt landsmøte også i år. Neste år er det attpå til jubileum. NTF er da 125 år, og vi gleder oss allerede. I det hele tatt har det vært mye å glede seg over.

Årets representantskapsmøte er nettopp avviklet. Som ventet ble det mye diskusjon omkring valgordningen for Sentralt Næringsutvalg og toårige representantskapsperioder. Jeg tror det var fornuftige løsninger som ble vedtatt. Nå ligger vedtakene der, og forutsetningene for å drive NTF over i jubileumsåret er absolutt tilstede.

Jeg innledet med å antyde et litt varierende engasjement lokalt. Det er mitt håp at den endringen som nå er vedtatt, om toårig frekvens av representantskapet, vil gi hovedstyret og sekretariatet mulighet til å bruke mer krefter på lokalforeningene, og at kontakten inn mot sentrale ledd effektiviseres, ikke minst i de årene det nå ikke blir representantskapsmøte. Vår intensjon er å etablere en mer effektiv struktur på organisasjonen, med tett og god kontakt mellom sentrale og lokale ledd.

Så vil jeg til slutt benytte anledningen til å takke hovedstyrets medlemmer og sekretariatet for godt samarbeid i 2008 og ønske alle medlemmer og ansatte en riktig god jul og et godt nytt (jubileums)år.

GunnarLyngstad